Nordström - S. Jacobsson (C)
Böhm - Sjöberg - Hertz - Flodin
Meuller

Bänken: Carlsbogård (speltid), Karlsson (J) (speltid), Qvistgaard (J) (speltid), Gustafsson (speltid), Stångberg (speltid), Sjösvärd

Det var "vinna eller försvinna" som gällde för RUF i bortamatchen mot Nol IK. Matchen spelades i strålande solsken på konstgräs, då Nols gräsplan var vattensjuk.

Hemmalaget Nol tog ganska tidigt kommandot i matchen. Man kom till ett par avslut som tvingade Gustav Meuller i målet till ett par räddningar. I den 25:e minuten tog man tog ledningen. Ett skott utifrån ledde till en retur som en fri hemmaspelare kunde rulla in i målet. 1-0.

RUF kom aldrig riktigt till i offensiven. Man hade någon enstaka välslagen hörna och ett par skottförsök utifrån, men det blev sällan riktigt farligt. I slutet av halvleken var istället hemmalaget nära att utöka sin ledning när man kom till ett friläge från snäv vinkel. Meullet i Romelandas mål kunde dock göra en bra räddning.

I paus bestämde sig RUF:s tränarteam för att göra ett par förändringar. Jonathan Böhm och Niklas Osberg fick lämna planen till förmån för Anders Carlsbogård och Tim Karlsson. RUF ställde om till 3-5-2 där inbytte Carlsbogård tog plats i anfallet bredvid Martin Granäng.

Dessvärre fick RUF sämsta möjliga start på den andra halvleken. Efter mindre än en minut tappade man bollen i backlinjen, Nol rann igenom och 2-0 var ett faktum. Uppförsbacken var nu både lång och brant.

Tiden tickade på i den andra halvleken, och tyvärr var Romelanda aldrig riktigt nära att skapa spänning i matchen. Man bytte i tur och ordning in allt man hade på bänken (förutom målvakt), men matchbilden ändrades aldrig riktigt. I sista minuten kunde istället hemmalaget komma förbi en sista gång och sätta dit 3-0, vilket blev slutresultatet.

Sammanfattningsvis en mindre bra insats från Romelandas sida. Nol vann rättvist och förpassade därmed ner RUF till division 5. Nu återstår två matcher att spela denna säsong, där RUF endast har äran att spela för.